Produkcja mleczarska

W przetwórstwie mleka w województwie małopolskim, „Mlektar” SA zajmuje znaczącą pozycję. Główne grupy towarowe to: sery twarogowe, mleko, masło, śmietany i śmietanki, napoje mleczne. Wszystkie wyroby posiadają wysoką jakość, szeroką gamę smaków i znajdują się w atrakcyjnych i nowoczesnych opakowaniach.

Charakteryzują się one walorami zdrowotnymi i dietetycznymi, gdyż produkowane są:

  • w oparciu o własne i sprawdzone technologie
  • przez załogę ze specjalistycznym wykształceniem i wieloletnim doświadczeniem
  • z naturalnego surowca, bez konserwantów, polepszaczy itp.
  • z zastosowaniem najnowszych osiągnięć technologicznych.

Produkcja odbywa się w systemie dwuzmianowym. Zdolność przerobowa zakładu produkcyjnego wynosi 60 tys. litrów mleka dziennie. Wszystkie procesy technologiczne, surowiec, półprodukty
i wyroby końcowe kontrolowane są zarówno przez własne laboratorium jak i nadzorowane przez Weterynaryjną Inspekcję Sanitarną.

Sukcesywnie unowocześnia się produkcję i podnosi jakość wyrobów, standard techniczny zakładu i Punktów Odbioru Mleka.

W Spółce wprowadzany jest system kontroli jakości – HACCP.

Dbamy o Ciebie
Wieloletnia współpraca z rolnikami pozwala nam na pozyskanie surowca o najwyższej jakości. Nasze produkty powstają w sposób tradycyjny. Dbamy o to aby były przyjazne dla Twojego zdrowia!
Smaki Mlektaru
Mleko i produkty mleczne są świetnym uzupełnieniem codziennej diety. Przygotowaliśmy cykl przepisów kulinarnych, tworzonych w oparciu o nasze produkty. Dla Twojego zdrowia!
Kontakt

Mlektar S.A.
ul. Dąbrowskiego 46
33-100 Tarnów
tel. 14 621 08 51
e-mail: handel@mlektar.pl

Zachęcamy Państwa do skorzystania z formularza składanie zamówień online. Aby złożyć zamówienie poprzez naszą stronę www kliknij tutaj.
Sklep firmowy
Zapraszamy do naszego sklepu firmowego przy ulicy:
J.Dąbrowskiego 46
w Tarnowie