Sery twarogowe
Twaróg to skoncentrowany, silnie odwodniony produkt mleczny, który otrzymuje się z mleka, ściętego kwasem mlekowym, wytwarzanym w procesie technologicznym przez wyselekcjonowane wysokiej jakości bakterie (kwasu mlekowego). Wykorzystanie białka mleka w postaci serów stanowi racjonalna formę jego spożycia ze względu na wysoki stopień uszlachetnienia.

Różne formy pakowania i obróbki technicznej skrzepu twarogowego przyczyniły się do powstania szerokiej gamy wyrobów twarożkarskich:

  • twarogi pełnotłuste – zawartość tłuszczu 12%
  • twarogi tłuste – zawartość tłuszczu 8%
  • twarogi półtłuste – zawartość tłuszczu 4%
  • twarogi chude – zawartość tłuszczu poniżej 0,5%

Tarnowski ser twarogowy pełnotłusty pergamin

Trwałość: 11 dni
Opakowanie: pergamin, waga 600 g

Twaróg tłusty krajanka pergamin

Trwałość: 11 dni
Opakowanie: pergamin, waga 600 g

Twaróg półtłusty krajanka pergamin

Trwałość: 11 dni
Opakowanie: pergamin, waga 600g

Nagrody i certyfikaty:

Certyfikat „Doceń Polskie”

Twaróg tłusty 3 x mielony

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: osłonka mielona, waga 600g

Nagrody i certyfikaty:

Srebrna Mleczna Rewia 2013
Brązowy Medal w konsumenckim Konkursie Szefów Kuchni „Golden Cheese Poland 2015”
Certyfikat jakości Powszechnego Zrzeszenia Kupieckiego w Tarnowie
Certyfikat „Doceń Polskie”

Twaróg tłusty klinki

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: woreczek foliowy, waga około 300g

Nagrody i certyfikaty:

Srebrna Mleczna Rewia 2008

Twaróg chudy formowany

Trwałość: 14 dni
Opakowanie: woreczek foliowy, waga 250g

Twaróg półtłusty formowany

Trwałość: 14 dni
Opakowanie: woreczek foliowy, waga 250g

Twaróg tłusty formowany

Trwałość: 14 dni
Opakowanie: woreczek foliowy, waga 250g

Twaróg chudy folia

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: woreczek foliowy, waga około 400g

Twaróg półtłusty folia

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: woreczek foliowy, waga około 400g

Twaróg tłusty folia

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: woreczek foliowy, waga około 400g


Serek homogenizowany produkowany jest przez MLEKTAR S.A. na bazie surowców o wysokiej jakości. To zdrowy, pożywny i pełen smaku mleczny posiłek na każdą porę dnia w domu, w pracy czy w podróży.

Delikatna konsystencja i wyśmienity smak serka sprawia, że jest on chętnie spożywany przez dzieci, dorosłych i osoby starsze. Jeden kubeczek serka homogenizowanego zastępuje trzy szklanki mleka, łącząc w sobie pełnowartościowe białko, witaminy i łatwo przyswajalny wapń.

Serek homogenizowany – naturalny

Trwałość: 14 dni
Opakowanie: kubek waga 150g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa – 15 sztuk

Nagrody i certyfikaty:

Puchary za wysoką jakość produktu:

Targi Przetwórstwa i Produktów Żywnościowych POLFOOD 2004
Targi Mleczarstwa Rewia 2004
Targi Drobiarstwa Ferma Drobiu 2004

Serek homogenizowany – wanilinowy

Trwałość: 14 dni
Opakowanie: kubek waga 150g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa – 12 sztuk

Nagrody i certyfikaty:

Puchary za wysoką jakość produktu:

Targi Przetwórstwa i Produktów Żywnościowych POLFOOD 2004
Targi Mleczarstwa Rewia 2004
Targi Drobiarstwa Ferma Drobiu 2004


Ser twarogowy do wypieków

Ser twarogowy do wypieków

Trwałość: 21 dni
Opakowanie: wiaderko, waga 1 kg
Opakowanie zbiorcze: karton 6 sztuk

Dbamy o Ciebie
Wieloletnia współpraca z rolnikami pozwala nam na pozyskanie surowca o najwyższej jakości. Nasze produkty powstają w sposób tradycyjny. Dbamy o to aby były przyjazne dla Twojego zdrowia!
Smaki Mlektaru
Mleko i produkty mleczne są świetnym uzupełnieniem codziennej diety. Przygotowaliśmy cykl przepisów kulinarnych, tworzonych w oparciu o nasze produkty. Dla Twojego zdrowia!
Kontakt

Mlektar S.A.
ul. Dąbrowskiego 46
33-100 Tarnów
tel. 14 621 08 51
e-mail: handel@mlektar.pl

Zachęcamy Państwa do skorzystania z formularza składanie zamówień online. Aby złożyć zamówienie poprzez naszą stronę www kliknij tutaj.
Sklep firmowy
Zapraszamy do naszego sklepu firmowego przy ulicy:
J.Dąbrowskiego 46
w Tarnowie