Masła
Masło to jeden z najszlachetniejszych tłuszczów jadalnych, posiada przyjemny smak i dużą wartość odżywczą, jest doskonale zbilansowane pod względem składu. Jest źródłem tłuszczu mlekowego, który charakteryzuje się unikatowymi wartościami biologicznymi i odżywczymi w regulowaniu metabolizmu energetycznego, białkowego i lipidowego organizmu człowieka.

Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, jest nośnikiem witamin A, D, E i K.

Masło Ekstra

Trwałość: 45 dni
Waga: 200 g
Opakowanie zbiorcze: katron 50 szt

Nagrody i certyfikaty:

Złota Mleczna Rewia 2009
Srebrna Mleczna Rewia 2008
Srebrna Mleczna Rewia 2015
Certyfikat „Doceń Polskie”
Smaki Mlektaru:

maslo_ghee
Masło klarowane GHEE

Trwałość: 12 miesiący
Waga: 240g, 400g, 750g
Nadaje potrawom wyjątkowy smak i aromat oraz podnosi ich wartość odżywczą.
W kuchni sprawdza się do: smażenia, pieczenia, gotowania, jako dodatek do potraw oraz do zup i sosów.
Nie zawiera: laktozy, kazeiny, bez glutenu

Nagrody i certyfikaty:

Certyfikat „Doceń Polskie”

Smaki Mlektaru
Mleko i produkty mleczne są świetnym uzupełnieniem codziennej diety. Przygotowaliśmy cykl przepisów kulinarnych, tworzonych w oparciu o nasze produkty. Dla Twojego zdrowia!
Kontakt

Mlektar S.A.
ul. Dąbrowskiego 46
33-100 Tarnów
tel. 14 621 08 51
e-mail: handel@mlektar.pl