Napoje mleczne
Jogurt naturalny to znakomity produkt, wyprodukowany z mleka zakwaszanego żywymi kulturami bakterii Lactobacillus bulgaricus. Bakterie te przetwarzają cukier mleczny – laktozę w kwas mlekowy, nadając jogurtowi świeży, kwaskowaty smak. Jest to produkt, który świetnie sprawdzi się w kuchni jako dodatek do dresingów, sosów, zup, sałatek, deserów, koktajli, do ciast lud do bezpośredniego spożycia.

Przeczytaj więcej informacji nt. jogurtu naturalnego firmy Mlektar.

Jogurt naturalny NOWOŚĆ

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: kubek, waga 180g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa 12 szt

Jogurt naturalny NOWOŚĆ

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: kubek, waga 400g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa 12 szt

Zsiadłe mleko to nie tylko smak ale i zdrowie. Proces fermentacji mlekowej zachowuje podstawowe walory odżywcze mleka i poprawia jego strawność. Znajdujące się z nim kultury bakterii mlekowych mają dobroczynny wpływ na organizm człowieka.

Przeczytaj więcej informacji nt. zsiadłego mleka firmy Mlektar.

Zsiadłe mleko NOWOŚĆ

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: kubek, waga 400g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa 12 szt

Kefir to napój mleczny fermentowany. W składzie szczepionki kefirowej występują paciorkowce mlekowe, pałeczki mlekowe, drożdże i bakterie aromatyzujące. Tak wysoce­ zróżnicowany układ mikroflory powoduje nie tylko specyficzny charakter napoju, lecz decyduje również o jego wysokich wartościach odżywczych, biologicznych, dietetycznych i zdrowotnych.

Kefir luksusowy 3,1%

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: kubek, waga 250g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa 12 szt

Nagrody i certyfikaty:

Srebrna Mleczna Rewia 2007

Kefir luksusowy 3,1%

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: kubek, waga 400g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa 12 szt

Nagrody i certyfikaty:

Srebrna Mleczna Rewia 2007

Maślanka naturalna firmy Mlektar to orzeźwiający, delikatny w smaku napój mleczny. Powstaje podczas produkcji masła . Poprzez poddanie jej fermentacji otrzymuje się produkt bardzo łatwo przyswajalny przez organizm ludzki, zawierający naturalną lecytynę i inne fosfolipidy. Podobnie jak mleko, zawiera białko, laktozę i minerały – głównie łatwo przyswajalny wapń. Dzięki zawartości naturalnej lecytyny, wykazuje pozytywne działanie na procesy przemiany materii, funkcjonowanie układu nerwowego, gospodarkę cholesterolem, pełni funkcję ochronną wobec wątroby i podnosi sprawność krążenia krwi. Ze względu na niską zawartość tłuszczu 1,5%, polecana jest dla osób dbających o zdrową sylwetkę. Nie zawiera środków konserwujących.

Świetnie gasi pragnienie w upalne dni i rewelacyjnie reguluje problemy z trawieniem.

Oferujemy Maślankę naturalną oraz nowość maślankę z dodatkiem wysokiej jakości wsadów owocowych tj. Maślankę Truskawkową i Jagodową.

Maślanka naturalna

Trwałość: 20 dni
Opakowanie: kubek, waga 400g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa 12 szt

Nagrody i certyfikaty:

Złoty Medal XXII Targów Zdrowego Życia i Żywności ECOLIFE 2006
Wyróżnienie XV Targii Zdrowego Życia i Żywności ECOLIFE ’99

Maślanka truskawkowa

Trwałość: 15 dni
Opakowanie: kubek, waga 400g
Opakowanie zbiorcze: tacka tekturowa 12 szt

Dbamy o Ciebie
Wieloletnia współpraca z rolnikami pozwala nam na pozyskanie surowca o najwyższej jakości. Nasze produkty powstają w sposób tradycyjny. Dbamy o to aby były przyjazne dla Twojego zdrowia!
Smaki Mlektaru
Mleko i produkty mleczne są świetnym uzupełnieniem codziennej diety. Przygotowaliśmy cykl przepisów kulinarnych, tworzonych w oparciu o nasze produkty. Dla Twojego zdrowia!
Kontakt

Mlektar S.A.
ul. Dąbrowskiego 46
33-100 Tarnów
tel. 14 621 08 51
e-mail: handel@mlektar.pl

Zachęcamy Państwa do skorzystania z formularza składanie zamówień online. Aby złożyć zamówienie poprzez naszą stronę www kliknij tutaj.
Sklep firmowy
Zapraszamy do naszego sklepu firmowego przy ulicy:
J.Dąbrowskiego 46
w Tarnowie